Green beans and homemade rye patties

To be translated

A szalonnadarabkák, kolbászkarikák futnak egyet saját zsírban, ami csak az íz kedvérét van, ám szükséges jó, erre meg reszelt fokhagyma (meg ne égesd, ezért ilyenkor félrehúzd a lábast), pirospaprika jön, egyet kavarsz, kevés vízzel felengeded, és zutty bele a fagyasztott zöldbabot. Só, bors, vágott petrezselyem bőven (én így szoktam, a vége felé teszem bele). Ez az alap.pici ecet is jó bele, de pici!
Meg a variáció a lehetőségé és fantáziáé…
Mellé a lepényke nálam a gofrisütőféleségben készül, hipp-hopp, de palacsintasütőben is kisütheted. Rozsliszt, és csak kicsi teljes kiőrlésű pluszban, só, köménymagdaráció, bors, és szódabikarbóna vagy sütőpor egy mokkáskanálnyika, joghurt, olívaolaj, kevés tej, víz egyvelegével összekeverem (maradék mindenséges sajtreszelék is megvadítja, meg tudod már, a fantázia, hehehe).
Ma pici élesztővel hagytam pihenni a tésztát, aztán az olajozott bifinettes izékében sitty-sutty kisütöttem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s